Restoran Noot peakokk Rudolf Visnapuu soovitab!


ahjus küpsetatud klaarsäga

Ahjus küpsetatud klaarsäga filee miniköögiviljadega | Kogus 1-2-le

Koostisosad:

  • 200 g klaarsäga fileed
  • 150 g erinevaid miniköögivilju (porgand, suvekõrvits, spargel, lillkapsaõisikud)
  • Juursellerit
  • Kartulit
  • Loorberilehti
  • Küüslauku
  • Kohvikoort
  • Soola ja valget pipart
  • Sidrunimahla maitse järgi
  • Võid ja õli praadimiseks
  • Värskeid ürte kaunistuseks

Valmistamine:

Lõika klaarsäga fileest 200 g tükid. Tõsta filee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri klaarsäga pealt võiga, maitsesta soola ja valge pipraga. Küpseta kala eelsoojendatud ahjus 180 C juures 15-17 minutit. Kuna ahjud on kõikidel kodus erinevad, siis kontrolli kala valmidust! Serveeri kala koos lisanditega.

Miniköögiviljad. Koori ja lõika köögiviljad endale parajateks tükkideks. Aja vesi potis keema, lisa sool ning köögiviljad ning keeda 1 minut. Kurna köögiviljad ning jahuta  jääkülmas vees. Peale seda võta veest välja, kuivata sõela peal mõni minut ning prae koos võiga 2 minutit. Maitsesta soolaga, ning serveeri kala kõrvale.

Kartuli-juurselleripüree. Juurseller koori ning keeda koos küüslaugu ja loorberi lehtedega vees pehmeks. Kalla vesi ära, võta loorberilehed välja, lisa kohvikoort ja võid ning aja korraks poti sees keema. Peale seda püreeri blenderi abiga ühtlaseks massiks. Et tükke vältida lase korra mass läbi sõela. Lisa pool kogust kartulipüreed. Lisa kindlasti veidi võid ja ka värskeid ürte maitseks. Serveeri kuumana kala kõrvale.

Kaunista värskete ürtidega ja pigista veidi sidrunimahla peale.

Head isu!

Vaata ka Rudolf Visnapuu klaarsäga retsepti juurselleripüreega!