Jaanus Krass soovitab!


küpsetatud klaarsäga filee

Küpsetatud klaarsäga filee ahjuaedviljadega | Kogus: 1le

Koostisosad:

  • 200g klaarsäga fileed (nahaga)
  • 10g riivsaia
  • 10g võid
  • 5g maitserohelist (tilli)
  • Oliiviõli
  • Küüslauguküüs
  • Kartul
  • Porgand
  • Apteegitill
  • Kale kapsas
  • Meresoola
  • Musta pipart

Valmistamine:

Lõika klaarsäga fileest 200 grammised jupid. Sega paneerimiseks riivsai, hakitud maitserohelised ja hakitud küüslauk. Lisa segusse soola, pipart ja natukene sulavõid/õli. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 15 minutit (kui kala on liialt pehme, siis kauem).

Haki kõik aedviljad meelepärase suurusega tükkideks. Juurikate wokkimisel on hea kasutada nõgusat wok-panni. Kasuta juurikate wokkimisel õli ja lõpus lisa paar kuubikut võid. Maitsestamisel võib kasutada ka sojat, äädikaid või maitseaineid mis endale meeldivad. Juurikaid hakka wokkima sellises järjekorras milline on küpsemiseks kuluv aeg – kõvemad juurikad on soovituslik küpsema panna esimesena ja seejärel lisada järjest teisi.

Maitsesta lõpus. Head isu!

Vaata siit kuidas klaarsäga veel ahjus küpsetada!