Arvamused klaarsägast – kes on proovinud, on öelnud…
“Kala on meie pere toidulaual tihti, isegi väga tihti ning seetõttu olin ülimalt õnnelik, kui minu kätte sattus lausa ideaalselt fileeritud klaarsäga (nahaga ja nahata) fileed. Klaarsäga on roosakas-valge lihaga (küpsedes muutub valgeks) ning hästi lihase tekstuuriga. Selline tugev ja nö tummine tekstuur on meeldiv üllatus ning samas ka hea vaheldus tavapärasele kalalihale, millega üldjuhul harjunud oleme.
Tegemist on suurepärase kalaga, mida kindlasti soovitaksin.”
Ragne Värk, kokaraamatute autor ja toidublogija
“Kahe aafrika sägaliigi – suurekasvulise vundu ja angersäga ristand on uus toode, mis paistab silma oma vanemate heade omaduste ühendamise poolest.
Klaarsäga nime saanud ristandil on roosakasvalge, luudeta ja tarbijale meeldivalt pehme tekstuuriga liha. Klaarsäga võib igati soovitada kõigi kalatoitude valmistamiseks.”
Tiit Paaver, Eesti Maaülikooli kalakasvatuse professor
“Minu arvates on klaarsägal tuntav erinevus teistest kasvatuse kaladest – maitse on puhas ilma kõrval- ja järelmaitseta. Kergesti töödeldav..Kala säilitab oma kuju – ei lagune, ei ole pude, on alati mahlane.”.
Jaanus Krass, FAO27 Kalakohviku peakokk
“Toorelt (tilli ja meresoolaga) on erakordselt hõrk ja täiesti puhta maitsega. Praktiliselt puudub kalalõhn ja meeldiva üllatusena ei ole seda pärast kala töötlemist ka kätel.
Šašlõkiga on selline naljakas lugu, et ilmselt võib päris paljudele seda rahulikult liha pähe sisse sööta. Säilitab ka küpsetades kenasti mahlasuse ja pehmuse isegi natuke tumedamaks küpsenud kohtades ei olnud mingisugust “kõrbenud kalarasva” häirivat maitset.
See kala ei olnud mitte üllatus vaid pigem külaline tõeliselt kaugelt ja kaunilt gurmeeplaneedilt.”
Ago Tammik, fotograaf ja toiduentusiast